Президентът на САЩ  Джо Байдън завърши историческото си посещение в

...
Президентът на САЩ  Джо Байдън завърши историческото си посещение в
Коментари Харесай

CNN: Завърши историческото посещение на Байдън в Украйна

Президентът на САЩ  Джо Байдън приключи историческото си посещаване в Украйна, заяви CNN като се базира на информация от президентския пул, който отразява визитата.

Байдън дойде в Киев към 8.00 часа тази заран.

Той е напуснал Вашингтон без предизвестие на 18 февруари след вечеря в ресторант със брачната половинка му Джил, оповестява The New York Times.

Официални лица неведнъж отричаха вероятността Байдън да посети Украйна по време на визитата му в Европа.

Посещението на американския президент в Украйна идва единствено ден преди предстоящото послание на Владимир Путин към Федералното заседание.

По данни на The New York Times, Байдън е дошъл в Полша на борда на президентския аероплан, а от границата отпътувал до Киев с трен.

Кадри с него и украинския президент Владимир Зеленски пред катедралата " Свети Михаил " в Киев бяха оповестени от украински медии, както и от самия Зеленски в профилите му  обществените мрежи. Във видеото се чува звукът от въздушната паника, която е оповестена в цялата страна, оповестява и Военновъздушни сили.

Посещението на американския държавен глава идва в миг, когато цяла Украйна е в паника поради риск от въздушно нахлуване. Центърът на града е блокиран от сутринта.

„ Джоузеф Байдън, добре пристигнал в Киев! Вашето посещаване е извънредно значим знак за поддръжка за всички украинци. “ - посрещна го Зеленски.

Байдън от своя страна даде обещание половин милиард $ спомагателна помощ за Украйна, заяви CNN.

Той съобщи, че пакетът ще включва повече военно съоръжение, в това число артилерийски муниции, повече противотанкови ракети „ Спайк “ и " Джавелин " и гаубици.

Зеленски означи, че той и Байдън са говорили за „ оръжия с огромен обхват и оръжия, които към момента може да се доставят на Украйна и които не са били доставяни преди “.

Байдън приказва за устойчивостта на украинската опозиция, до момента в който войната навлиза във втората си година.

" Предупреждавах света, че Русия ще нападне Украйна ", сподели американският президент, наблягайки, че има значимо единодушие в Конгреса по отношение на поддръжката за Украйна.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР